Komt Flappy Bird toch terug?
Foto: BELGAIMAGE

Komt het razend populaire spelletje Flappy Bird binnenkort terug? Ontwikkelaar Dong Nguyen sluit het in een interview met het Amerikaanse magazine Rolling Stone in elk geval niet uit.

Flappy Bird was begin dit jaar een gigantische hype. Het spelletje werd miljoenen keer gedownload en Nguyen verdiende tot 50.000 dollar per dag aan advertenties in het spel. Toen Nguyen vaststelde dat steeds meer mensen verslaafd raken aan het spel, besliste hij Flappy Bird begin februari offline te halen.

In een interview met het magazine Forbes zei hij toen dat Flappy Bird voor altijd dood zou zijn, maar nu geeft Nguyen de Flappy Bird-fans toch nog een tikkeltje hoop.

In een gesprek met Rolling Stone geeft de ontwikkelaar toe dat hij overweegt om Flappy Bird nieuw leven in te blazen. Al zal die nieuwe versie voorafgegaan worden door een waarschuwing: ‘Neem een pauze’.

Overigens verdient de man nog altijd flink aan het spelletje. Er zijn nog altijd duizenden mensen die het spelletje op hun smartphone of tablet hebben. Nguyen heeft zijn job opgezegd en kan zich nu volop richten op zijn passie: het ontwerpen van games.