In het onderzoek naar de moord op de minderbegaafde Erik Janssen aan de Hoogbaan in Dilsen-Stokkem is een verdachte van twintig jaar opgepakt. De jongeman uit Dilsen-Stokkem wordt woensdagnamiddag bij de Tongerse onderzoeksrechter voorgeleid op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de vijftigjarige man.

Janssen werd donderdag 24 oktober dood aangetroffen in zijn woning aan de Hoogbaan. De man zou al een dag eerder door middel van geweld om het leven zijn gebracht. Zowel in zijn slaapkamer als op de trap en het gelijkvloers waren er bloedsporen. Het lichaam van de man vertoonde messteken, vooral in de borststreek ter hoogte van zijn hart.

Janssen was maandag 21 oktober voor het laatst gaan werken in een steenfabriek in Lanklaar. De volgende dag was hij rond 8.15 uur opgemerkt in een krantenwinkel aan de Europalaan in Dilsen-Stokkem. Medio november werd een opsporingsbericht verspreid met de vraag of mensen het slachtoffer nog gezien hadden.

De voorbije maanden hebben speurders van de afdeling Agressie van de Tongerse federale gerechtelijke politie (FGP) een doorgedreven onderzoek gevoerd dat woensdagochtend tot de arrestatie leidde. De FGP zet het onderzoek voort in samenwerking met de politiezone Maasland en het Labo van Technische en Wetenschappelijke Politie (LTWP) van Hasselt.