John Mayer gaat de Stones vooraf op Pinkpop
Foto: IMAGEGLOBE

Behalve The Rolling Stones treedt ook John Mayer op zaterdag 7 juni op tijdens Pinkpop. Dit maakte organisator Jan Smeets woensdag bekend tijdens de Pinkpoppresentatie in Paradiso in Amsterdam.

John Mayer treedt op voordat The Rolling Stones de zaterdagavond tussen 21.00 en 23.00 uur afsluiten. Ook White Lies en Joe Bonamassa komen op zaterdag, naast Bastille en Epica die al eerder bekend waren gemaakt.

Over de Stones zei Smeets dat hij verwacht dat de fans net als in Azië door te stemmen invloed zullen hebben op de lijst met te spelen nummers. Ook zei Smeets dat het optreden van de Stones op Pinkpop het enige is dat ze in Nederland geven. Volgens de organisator is het optreden van de Rolling Stones de duurste act uit de geschiedenis van Pinkpop.

Op zondag 8 juni zijn er concerten van onder meer Arctic Monkeys, The Kooks, Limp Bizkit, Rudimental, Ed Sheeran, Robert Plant, Editors en Chef’Special.

De acts van maandag 9 juni zijn onder meer Clean Bandit, Ghost, Bombay Bicycle Club, Gogol Bordello, Kodaline, de Belg Stromae, Jake Bugg, Arcade Fire, Mastodon, Rob Zombie, Avenged Sevenfold, Biffy Clyro en Metallica.