Een jonge vrouw uit Sint-Jans-Molenbeek heeft klacht ingediend tegen agenten van de politiezone Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Agatha-Berchem/Sint-Jans-Molenbeek) omdat ze bij een arrestatie zou vernederd en mishandeld zijn. Dat meldt de krant La Capitale en wordt bevestigd door de politie Brussel West. Die heeft een intern onderzoek geopend.

Het incident deed zich voor op 4 maart 2014. Omstreeks 23.00 uur kwamen drie patrouilles van de zone Brussel West aan bij de woning van de betrokken familie om de 17-jarige zoon van het gezin op te halen voor verhoor in het kader van een dossier op heterdaadprocedure. De jongeman was bij de politiediensten al gekend voor verschillende misdrijven. Volgens de politie begon de zus van de verdachte te roepen toen ze de politie zag aankomen en gooide ze de voordeur dicht.

Omdat de jonge vrouw bleef roepen en tieren, werd ze door de agenten bestuurlijk aangehouden en de volgende dag rond 07.30 uur vrijgelaten. De vrouw beweert nu dat ze zij tijdens de fouille voorafgaand aan de opsluiting mishandeld en vernederd werd door verschillende politiemensen. Ze heeft ondertussen een klacht ingediend bij de dienst individuele onderzoeken van de politiezone en werd ontvangen door de Molenbeekse burgemeester Françoise Schepmans.

Zowel de burgemeester als de politie nemen de zaak ernstig, klinkt het bij de politie Brussel West. Er werd een dossier overgemaakt aan het Brusselse parket en binnen de politiezone werd een tuchtrechtelijk dossier geopend. Zowel de jonge vrouw als de betrokken politiemensen werden verhoord en de beelden van de bewakingscamera’s in het commissariaat werden in beslag genomen voor onderzoek.

Momenteel circuleren via sms en op sociale media oproepen om te betogen naar aanleiding van het incident. Het gemeentebestuur moet nog beslissen of een dergelijke manifestatie wordt toegelaten.