Lykke Li gaat in zee met & Other Stories
Foto: & Other Stories

De Zweedse modeketen & Other Stories gaat samenwerken met de modieuze zangeres Lykke Li. Zij zal een capsulecollectie ontwerpen voor de keten, die dit jaar nog twee winkels opent in ons land.

De zangeres, bekend van het hitje I Follow Rivers, zal - met de hulp van professionals - schoenen, tassen, juwelen en accessoires creëren die perfect bij haar stoere stijl passen. De lijn zal hoofdzakelijk zwarte stuks met witte kleurelementen bevatten die onderling makkelijk combineerbaar zijn voor verschillende gelegenheden.

Het idee voor een samenwerking kwam heel toevallig tijdens de voorbereidingen van haar nieuwe tournee. De ster heeft enkele vrienden die ontwerpen voor & Other Stories en van het een kwam het ander.

‘Ik ben een nomade en reis al heel mijn leven lang. Mijn stijlkeuze is dus tot stand gekomen uit pure noodzaak. Ik dien licht te reizen maar wens tegelijkertijd zelf het heft in handen te kunnen nemen. Er is geen plaats voor franjes of kleuren. Kwaliteit gaat boven alles’, zo kondigt Lykke Li de samenwerking zelf aan in een persbericht.

De collectie van Lykke Li, ondergebracht in het Co-lab van & Other Stories, zal in de winkels en online verkrijgbaar zijn vanaf herfst 2014. En dus ook bij ons, want in Brussel en Antwerpen opent dit jaar nog een vestiging van de kledingketen.