Beursgang ‘Candy Crush’-producent kan tot meer dan 600 miljoen dollar opbrengen
Candy Crush Saga: het populairste smartphone-spel van dit moment.

De beursgang van het bedrijf achter het razend populaire smartphone-spel Candy Crush kan goed 600 miljoen dollar (433 miljoen euro) opleveren. Volgens de woensdag gepubliceerde basisgegevens moet een aandeel tussen de 21 en 24 dollar kosten.

De beursgang zou het Britse bedrijf King Digital Entertainment kunnen waarderen tot 7,5 miljard dollar (5,4 miljard euro).

King hoopt in totaal 25,5 miljoen aandelen te koop aan te bieden, wat aan de bovenkant van de prijsvork een opbrengst betekent van 613 miljoen dollar.

Het voorbije jaar maakte de app-ontwikkelaar een winst van 567,6 miljoen dollar, bij een omzet van 1,88 miljard dollar. Dat heeft het bedrijf vooral te danken aan het successpel Candy Crush Saga. Dagelijks spelen goed 93 miljoen mensen het spelletje waarbij snoepjes op een rij moeten worden gelegd. Ook Pet Rescue Saga, Farm Heroes Saga, Bubble Witch Saga en Papa Pear Saga hebben miljoenen gebruikers.

De spelletjes zijn gratis. De ontwikkelaars verdienen geld door zogenaamde in-app-verkopen, zoals extra levens of nuttige voorwerpen. Het voorbije kwartaal kochten ongeveer 12 miljoen spelers iets in de King-spelletjes.

King Digital heeft zes creatieve studio’s in Europa en ook kantoren op Malta en in San Francisco.