‘Alright, good night’ waren laatste woorden van piloot vermiste Boeing
Foto: EPA

‘Alright, good night’, dat zijn de laatste woorden die gehoord werden van de piloot van de vermiste Boeing van Malaysia Airlines, zo heeft de krant Vietnam News gemeld vanop een vergadering in Peking.

De laatst gehoorde woorden van de piloot waren een antwoord op de mededeling van de Maleisische vluchtleiding aan de cockpit dat het toestel het Vietnamese luchtruim ging invliegen en dat de vluchtleiding van Ho Chi Minh-stad zou overnemen.

Na de woorden verdween het toestel van de radar, zeiden ambtenaren van de Maleisische Burgerluchtvaart op een nieuwe vergadering met de familieleden van de passagiers. Zij zijn angstig en boos omdat zij in het ongewisse blijven en omdat de zoektocht geen vorderingen maakt.

Nog steeds meer vragen dan antwoorden

De familieleden kregen ook te horen dat de piloot bij een eventuele kaping nog altijd in het geheim een SOS-code zou kunnen hebben verstuurd. Tevens is, als antwoord op berichten dat de piloot vroeger passagiers in de cockpit had toegelaten, gezegd dat er geen reden is om de man te verdenken. Hij is ervaren en heeft alle tests, die de luchtvaartmaatschappij op zijn piloten toepast, doorstaan. Maar na een vergadering van zowat twee uur bleven er meer vragen dan antwoorden, aldus Vietnam News.