Ezekiel niet vervolgd voor ‘opzettelijk geel’
Foto: BELGA

Het Bondsparket van de Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB) zal Standardspits Imoh Ezekiel niet vervolgen voor zijn opzettelijke gele kaart in de wedstrijd tegen KV Mechelen. Dat meldt de KBVB woensdag.

De voorbije dagen was er commotie ontstaan rond de ‘opzettelijke’ gele kaart die Ezekiel zaterdagavond pakte tegen Mechelen. Nadat de Nigeriaan de 2-0 eindstand had vastgelegd, trok hij zijn truitje uit. Dat kwam hem op zijn vijfde gele kaart te staan, waardoor hij op de laatste speeldag van de reguliere competitie een automatische schorsing uitzit. Het betekent dat de spits met een propere lei aan de play-offs begint.

Het Bondsparket besprak dinsdagavond uitgebreid de mogelijkheid om zo’n ‘gele kaarten met opzet’ te bestraffen, maar besloot om dat niet te doen. ‘Het Bondsparket zal de spelers (lees: Ezekiel, red.) die op de vorige speeldag van de Jupiler Pro League bewust een vijfde gele kaart gezocht hebben, niet extra bestraffen omdat het niet strookt met het bondsreglement’, klinkt het. ‘Het Bondsparket wenst dan ook geen eigen interpretatie aan het reglement te geven en onthoudt zich met betrekking tot dit thema van elke verdere commentaar.’