Toch nog Formule 1 op Vlaamse TV
Foto: AP

Telenet heeft de uitzendrechten van de Formule 1 binnengehaald. De komende drie seizoenen zullen alle kwalificaties en races van de koninginnenklasse van de autosport live te zien zijn op de betaalzender Sporting Telenet.

De sportzender zal alle kwalificaties en races integraal uitzenden. Het F1-seizoen begint in het weekend van 15 en 16 maart met de GP van Australië en eindigt op 23 november met de GP van Abu Dhabi. Het seizoen bestaat in totaal uit 19 races. Kunnen Fernando Alonso en Lewis Hamilton de Red Bull dominantie bedreigen of pakt Sebastian Vettel zijn vijfde wereldtitel op een rij? De Formule 1 heeft alvast enkele regels ingevoerd om de spanning op te voeren. Zo tellen de punten in de laatste race van het seizoen dubbel.

Verschillende camerastandpunten

Er worden vijf extra kanalen ingezet om de race vanuit verschillende camerastandpunten te bekijken. Zo is er een ‘On Board’ kanaal, waarop je de race vanuit de cockpit van de bolides kan volgen. Daarnaast zullen er ook een ‘Pit Lane’ kanaal, met permanent zicht op de cruciale bandenwissels en tankbeurten, een kanaal met hoogtepunten, een ‘Tracker’ kanaal en een kanaal met de tijdsintervallen beschikbaar zijn.

Commentatoren

Peter Baert, Kris Wauters en Gert Vermersch zullen de races van vakkundig commentaar voorzien. De drie autosportkenners hebben al jaren ervaring in het becommentariëren van de Formule 1. Zo was Peter Baert autosportjournalist bij EXQI, VTM en Eurosport en verzorgden Kris Wauters en Gert Vermersch ook de voorbije drie jaar het commentaar bij de Formule 1, toen nog op VIER. Bovendien zullen er regelmatig Belgische (ex-)autocoureurs zoals Bas Leinders als co-commentator fungeren.

Samenvattingen op Canvas

Formule 1-liefhebbers kunnen een abonnement nemen op Sporting Telenet vanaf 16,45 euro per maand of een dagpas (9,95 euro) bestellen. De fans die de live uitzending gemist hebben, kunnen de samenvatting op zondag bekijken op Canvas.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: