Wenger: ‘Robben kan goed duiken’
Foto: Photo News

Het Arsenal van Arsène Wenger werd gisteren uitgeschakeld in de Champions League, en dat viel de Fransman duidelijk zwaar. Na de wedstrijd haalde hij uit naar Arjen Robben, die in de slotfase een dubieuze strafschop versierde: ‘Robben is een fantastische speler... en een heel goede duiker’.

Robben werd al na de heenwedstrijd onder vuur genomen door Wenger, nadat Arsenal-doelman Wojciech Szczesny werd uitgesloten voor een overtreding op de Nederlander. Wenger noemde dat ‘het bepalende moment’ in de dubbele confrontatie tussen de twee ploegen: ‘Over de twee wedstrijden bekeken is de beslissing om onze doelman in de heenwedstrijd uit te sluiten beslissend geweest. Dat was een slechte beslissing. Zelfs de UEFA heeft laten weten dat ze over dat probleem (dubbele bestraffing van rood én strafschop bij fout van de laatste man, nvdr) moeten nadenken. Bayern is een goede ploeg, maar wij hebben spijt.’ Bayern won met 0-2 in het Emirates-stadion.

Gisteren werd het 1-1 in de terugwedstrijd, maar opnieuw zorgde Robben voor controverse: de flankspeler van Bayern ging in de 90ste minuut erg makkelijk neer in een duel met Laurent Koscielny. Wenger: ‘Robben kan erg goed van ‘niets’ toch nog ‘iets’ maken. Hij is een fantastische speler, maar ook een heel goede duiker. Blijkbaar hoort dat er tegenwoordig bij. Hij is één van de beste spelers ter wereld, maar hij kruipt vaak voor zijn verdediger, vertraagt dan en gaat neer. Daar krijgt hij vaak vrije trappen mee. Als de scheidsrechter hem geel zou geven wanneer hij de eerste keer gaat liggen, zal hij het niet opnieuw doen.’