Rolling Stones komen naar België, ook Simple Minds en Triggerfinger op TW Classic
Foto: REUTERS

De Britse band The Rolling Stones speelt op 28 juni op TW Classic. Dat maakte de band woensdagochtend zelf bekend via de officiële app van The Rolling Stones.

De legendarische Britse rockband The Rolling Stones maakte woensdagochtend de eerste twee data van een Europese tournee bekend. Naast TW Classic staat de band ook op Pinkpop in het Nederlandse Landgraaf. Daar speelt de band op zaterdag 7 juni.

De laatste passage van de Rolling Stones in ons land dateert van 5 juni 2007. Ook toen stonden de Britse rockers op de weide van Werchter. Het concert op TW Classic wordt het achtste concert van de Stones in ons land.

Mick Jagger zegt in de app van de band dat hij houdt van zomerfestivals en heel hard uitkijkt naar de Europese tournee. Volgens gitarist Keith Richard is de band in topvorm.

De groep meldt op zijn website dat het een concert zal worden vol met klassiekers "Gimme Shelter", "Paint It Black", "Jumping Jack Flash", "Tumbling Dice" en "It's Only Rock 'N' Roll" en een aantal "onverwachte juweeltjes".

Ook Simple Minds en Triggerfinger op TW Classic

De organisatie van het festival maakte ook de rest van de affiche bekend. Ook Simple Minds, Triggerfinger, Arno, Seasick Steve en Admiral Freebee staan op de affiche van TW Classic 2014.

De ticketverkoop start op zaterdag 15 maart om 10u via proximusgoformusic.be en ticketmaster.be. Een regular ticket voor TW Classic kost 89 euro in voorverkoop.  Er is ook een limited edition Golden Circle ticket, dat toegang geeft tot het vak net voor het podium, te koop aan 150 euro per ticket.