Vettel houdt het zedig met Suzie
Sebastian Vettel en Suzie Foto: Photo News

Wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel heeft zijn bolide naar jaarlijkse gewoonte een meisjesnaam gegeven: de Duitser gaat zondag in de GP van Australië van start in ‘Suzie’.

'De nieuwe RB10 zal Suzie heten. Daar is geen speciale reden voor. De naam is gewoon gevallen', liet Vettel woensdag weten op zijn website. Traditioneel kiest Vettel de koosnaam samen met zijn crew tijdens een gezamenlijk avondmaal kort voor de start van het seizoen.

De 26-jarige Duitser geeft zijn Formule 1-wagen elk jaar een meisjesnaam. Zo gingen Julie, Kate, Kate’s Dirty Sister, Luscious Liz, Randy Mandy, Kinky Kylie, Abbey en Hungry Heidi Suzie al vooraf.

Vettel jaagt zondag op zijn tiende opeenvolgende Grand Prix-zege, in de zoektocht naar een vijfde opeenvolgende wereldtitel. Dat Vettel en co overigens nog veel werk hebben aan Suzie, werd de voorbije weken duidelijk tijdens de testritten. Daarin maakte de Red Bull geen al te beste beurt. De Oostenrijkse renstal lijkt, meer dan de andere topteams, moeite te hebben om de vele nieuwe regels in de F1 te vertalen naar een snelle en betrouwbare wagen.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: