Adecco boekt eerste omzetgroei sinds midden 2012
Foto: EPA

De Zwitserse uitzendgroep Adecco ziet duidelijk tekenen van economische verbetering. In het vierde kwartaal van vorig jaar boekte de groep de eerste omzetgroei sinds het tweede kwartaal van 2012, zo meldt Adecco woensdag. En ook 2014 is positief gestart.

‘Vorig jaar zijn we met veel onzekerheid gestart, vooral in Europa, maar we waren desondanks voorzichtig optimistisch’, zegt Patrick De Maeseneire, de Belgische CEO van Adecco, in een persbericht. ‘De resultaten voor 2013 bevestigen ons inzicht, met een geleidelijke verbetering gedurende het jaar.’

Zo ging de omzet in alle Europese regio’s van Adecco nog achteruit in het eerste kwartaal, terwijl Europa in het slotkwartaal met 5 procent groeide (waaronder 12 procent omzetgroei in de Benelux). In dat vierde kwartaal boekte Adecco een omzetgroei van 4,9 miljard euro (+4 procent tegen constante wisselkoersen), de eerste omzetgroei sinds midden 2012.

Over heel 2013 daalde de omzet van ‘s werelds grootste uitzendconcern met 2 procent (tegen constante wisselkoersen) tot 19,5 miljard euro. De operationele winst steeg met 21 procent tot 779 miljoen euro. Onder de streep bleef 557 miljoen euro over (+48 procent). Het uitzendconcern stelt een dividend voor van 2 Zwitserse frank per aandeel (+11 procent tegenover 2012).

Adecco laat nog weten dat ook 2014 goed begonnen is, met een omzetgroei van 5 procent in januari en februari. De groep verwacht dat de vraag naar flexibele arbeid zal blijven toenemen.