Een gekantelde vrachtwagen heeft woensdag in de vroege ochtendspits voor hinder gezorgd op de aansluiting van de E40 met de E314 in Heverlee. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

De vrachtwagen kantelde al om 01.30 uur maar het duurde tot 07.30 uur voor het gevaarte getakeld was omdat de truck een deel van zijn lading tic-tacjes verloren had. De Civiele Bescherming zal nog een deel van de voormiddag nodig hebben om alles op te ruimen. Tot zolang blijven plaatselijk de rechterrijstrook en pechstrook versperd.

De vrachtwagen reed in de richting van Leuven toen de bestuurder om een nog onduidelijke reden de controle verloor, waarop de vrachtwagen op zijn flank terechtkwam. Er moest een andere truck ter plaatse komen om de rest van de lading over te laden.

Terwijl voordien steeds één rijstrook was opengebleven, werd voor het rechttrekken van de truck de snelweg volledig afgesloten. Een klein kwartiertje later kon het verkeer weer door over één rijstrook.

‘Dat blijft nog een hele tijd zo’, zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. ‘De Civiele Bescherming is immers nog bezig met het opruimen van de lading die de truck verloren heeft en dat zal nog enkele uren duren. Omdat het ongeval zeer vroeg gebeurde en omdat de grote drukte zich ‘s ochtends niet in de richting van Leuven maar in de andere richting bevindt, is de hinder niet onoverkomelijk groot. Het verkeer moet ongeveer een kwartier aanschuiven.’