‘Hoe voelt het om de laatste zwarte president te zijn?’ Acteur Zach Galifianakis en de Amerikaanse president Barack Obama boksten tegen elkaar op in de komische korte interviewshow ‘Between two Ferns’.

Zach Galifianakis, bekend van ‘The Hangover’-films, presenteert de webshow ‘Between Two Ferns ’, waarbij hij en een gast tussen twee varens praten. Verschillende beroemdheden kwamen al langs, onder wie Sean Penn, Jennifer Lawrence en Justin Bieber. En nu ook de Amerikaanse president.

Obama kwam in het korte programma om jonge mensen aan te moedigen om een ziekteverzekering te nemen. Maar hij kreeg vragen over ‘het sturen van ambassadeur Dennis Rodman’ naar Noord-Korea.

De Amerikaanse president ging in de aanval. ‘Toen ik hoorde dat er echt mensen naar deze show kijken, was ik behoorlijk verrast.’

‘Hoe voelt het om de laatste zwarte president te zijn’, vroeg Galifianakis. ‘Hoe voelt het om voor de laatste keer een president te interviewen’, antwoordde Obama.

En zo vlogen de plaagstoten zo’n vier minuten over en weer, tot Obama de reden gaf waarom hij in de show zat. ‘Heb je al gehoord van healthcare.gov?’

Het interview eindigt met Obama die op een knop duwt waarop het decor naar beneden valt en ze in het Witte Huis blijken te zitten. ‘Dank u dat ik mijn show hier al die jaren heb mogen draaien’, zei Galifianakis.