Justin Bieber: 'Ik was schadelijk voor mijn eigen carrière'
Foto: pn
'Ik was schadelijk voor mijn carrière,' zegt Justin Bieber tijdens een ondervraging in het kader van een rechtzaak waarbij hij betrokken is. De uitspraak van de jonge ster betekent echter niet dat hij tot inzicht is gekomen en zijn leven wil beteren, maar wel dat Engelse woordenschat niet zijn sterkste punt is. Bieber wou namelijk zijn eigen kwaliteiten in de verf zetten en dacht dat 'detrimental' daar de gepaste term voor was.

Justin Bieber kan beledigen als de beste, maar kan ook arrogant, onwetend en respectloos zijn. Dat bewijst de video van zijn ondervraging die de Amerikaanse nieuwswebsite TMZ in handen kreeg. De popster werd, in het kader van een rechtzaak waarbij zijn lijfwacht ervan wordt beschuldigd een fotograaf te hebben aangevallen, vier uur lang verhoord en liet zich daarbij niet van zijn mooiste kant zien.

Bieber kan zijn minachting voor de advocaat van de tegenpartij niet verstoppen en tijdens de ondervraging wordt ook duidelijk dat het onderwerp 'Selena Gomez' bij hem nog steeds heel gevoelig ligt. Als de advocaat naar haar vraagt, gaat de kleine rebel uit zijn dak en stormt hij de deur uit.

Op de vraag of Usher hem ontdekt heeft, antwoordt Bieber dat hij eigenlijk beroemd werd dankzij YouTube. Daarna wil hij benadrukken dat hij zijn succes vooral aan zichzelf te danken heeft, maar daar gaat hij faliekant de mist in. 'I was detrimental to my own carreer,' klonk het, terwijl hij eigenlijk 'instrumental' bedoelde.