Vincent Kompany staat morgen met Manchester City voor aan aartsmoeilijke opdracht in Camp Nou. Na de 2-0-nederlaag in de heenwedstrijd van de 1/8e finales in de Champions League is Barcelona torenhoog favoriet, ook al verkeren de Catalanen in een vormcrisis. De Rode Duivel beseft echter dat die vormcrisis slechts tijdelijk kan zijn en is bezorgd 'dat het beest wakker wordt'.

Toch sprak Kompany op de persconferentie in Barcelona vooral strijdvaardige taal, zoals we hem kennen:

'Iedereen weet wat hij moet doen', aldus de kapitein. 'Mijn rol als verdediger is belangrijk. Het is één van die wedstrijden waarin het belangrijk is om eerst te scoren, dan maken we een kans.  Maar iedereen zal op zijn best moeten zijn, anders kunnen we hier niets halen. Maar we hebben dit in het verleden nog al gedaan. Voetbal is uitgevonden voor avonden zoals deze. Ons team is momenteel sterker en we willen voor één van die speciale avonden zorgen.'

De 27-jarige Kompany denkt dat zijn club met de terugkeer van Sergio Agüero de Barça-defensie kan ontwrichten. In de heenwedstrijd moesten 'The Citizens' het nog zonder hun topscorer doen.

'We hebben ons lot in eigen handen, wat een goede zaak is. Ik denk dus dat we iedereen duidelijk moeten maken dat we erin geloven', aldus Vince the Prince.


Volg hier woensdag LIVE Barcelona - Manchester City