Stoffel Vandoorne vijde op eerste testdag GP2
Foto: belga
Op het circuit van Yas Marina in Abu Dhabi heeft de Brit Jolyon Palmer (DAMS) dinsdag de snelste tijd laten afklokken tijdens de eerste GP2-testdag van het jaar. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne (ART Grand Prix) zette de vijfde tijd neer.

In de ochtendsessie was de beste tijd voor de Indonesiër Ryo Haryanto (Caterham): 1:50.862. Vandoorne, reserverijder van McClaren, liet 's ochtends geen enkele representatieve chrono optekenen.

Na de middagpauze reden de piloten duidelijk sneller. Acht deelnemers klokten een rondetijd af die minder dan 1:50 bedroeg. De middagsessie werd nog onderbroken om rijders die in de problemen waren gekomen van de baan te helpen, maar Jolyon Palmer liet dat de pret niet bederven. De Brit werkte zijn ronde af in 1:49.126, waarmee hij de Nieuw-Zeelander Mitch Evans (Russian Time/1:49.292) voorafging.

De Monegask Stéphane Richelmi (DAMS-1:49.756) en de Duitser Daniel Abt (Hilmer Motorsport-1:49.777) waren ook nog net iets sneller dan Vandoorne (ART Grand prix-1:49.790). De Belg reed 28 rondes en was daarmee één van de bedrijvigste piloten. Woensdag zijn opnieuw twee testsessies van telkens drie uur voorzien.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: