Manager van Newcastle krijgt zeven wedstrijden schorsing voor kopstoot
Foto: pn
Alan Pardew, manager van Premier League-club Newcastle, heeft van de Engelse voetbalbond een schorsing van zeven wedstrijden en een boete van 60.000 euro gekregen voor de kopstoot die hij tijdens de competitiewedstrijd tegen Hull City uitdeelde aan Hull-speler David Meyler. Newcastle laat weten dat Pardew niet in beroep gaat tegen de sanctie.

De 52-jarige trainer, die meteen na de wedstrijd al had toegegeven toe zich misdragen te hebben, moest vandaag verschijnen voor de FA. Daar kreeg hij te horen dat hij drie wedstrijden niet meer toegelaten wordt in het stadion, daarna wordt hem ook nog eens vier wedstrijden de toegang tot de technische zone ontzegd. Hij kreeg ook een boete van 71.000 euro en een stevige waarschuwing.

Ondanks de ruime 1-4 overwinning verloor Pardew op 1 maart de controle zo'n twintig minuten voor het laatste fluitsignaal. Middenvelder David Meyler duwde hem toen hij een bal kwam halen die buiten de lijnen terecht was gekomen. Toen Meyler terugliep voor de inworp, verkocht Pardew hem de bewuste kopstoot. Pardew verontschuldigde zich onmiddellijk, maar de scheidsrechter was onvermurwbaar en stuurde hem naar de tribunes.

De Engelse voetbalwereld stond op zijn achterste poten, er werd zelfs geschreeuwd om het ontslag van Pardew. Daar ging Newcastle niet op in, de club reageerde wel door zijn trainer een boete van 120.000 euro te geven.

Bekijk hier de kopstoot van Pardew:

Pardew bood nog voor de zitting van de FA via een statement op de website van Newcastle zijn excuses aan: 'Zoals ik eerder al zei: ik heb enorm veel spijt van dit incident, en verontschuldig me uit de grond van mijn hart aan alle betrokkenen voor mijn gedrag, waarvan ik goed weet dat het onaanvaardbaar was. Ik zal de straf die de FA vandaag uitspreekt aanvaarden. Mijn focus ligt nu op de voorbereiding van mijn team voor de wedstrijd van dit weekend tegen Fulham, en op een sterk seizoenseinde.' Ook vorig seizoen had Pardew al aanvaringen met Paolo Di Canio, Mauricio Pochettino en Manuel Pellegrini.

Newcastle staat momenteel achtste in de Premier League. Er zijn nog tien wedstrijden te spelen.