Degenkolb rondt eindelijk af
Foto: belga
John Degenkolb (Giant-Shimano) heeft de derde etappe in Parijs-Nice gewonnen. De Duitser haalde het in een massasprint op het F1-parcours van Magny-Cours voor de Australiër Matthew Goss (Orica-GreenEdge) en de Spanjaard José Joaquin Rojas (Movistar). De wedstrijd werd gekleurd door een lange vlucht van drie Fransen, waarvan de laatste overlever pas in de slotkilometers werd gegrepen.

Nieuws, LIVE, kaarten en parcours op Sportwereld.be

Het verhaal van de derde etappe van Parijs-Nice (180 kilometer tussen Toucy en het circuit van Magny-Cours) is vertrouwd: drie vluchters gingen er al snel na de officiële start vandoor: de Fransen Romain Feillu, Julien Fouchard en Perrig Quéméneur kozen het hazenpad en zouden het uithouden tot in de slotfase. Het peloton liet begaan, maar hield het trio binnen schootsafstand. 

Tien kilometer voor de meet liet Quéméneur kompanen Feillu en Fouchard achter op een stuk vals plat, onder impuls van Giant-Shimano werden de twee snel opgeraapt. Quéméneur hield het langer vol: hij bereikte nog alleen het Formule 1-parcours van Magny-Cours, maar een ontketend peloton pakte de laatste vluchter in de laatste kilometers toch.

We kregen dus de verwachte massasprint. Daarin kwam Degenkolb vroeg op kop, de Duitser hield de concurrentie af en rondde na twee tweede plaatsen in de vorige twee etappes eindelijk af.

Tom Boonen werd vijfde, Gert Steegmans werd negende. De Fransman Nacer Bouhanni, die de openingsetappe won, strandde op de zevende plaats en verloor zijn leiderstrui aan Degenkolb, die acht seconden voorsprong heeft op de Fransman. Woensdag staat de vierde rit op het programma, een etappe over 201,5 kilometer tussen Nevers en Belleville.

Herbeleef de etappe hier van minuut tot minuut!