dS Avond nu ook op smartphone
Foto: dS Avond
dSAvond, de digitale avondeditie van De Standaard, verschijnt vanaf vandaag ook op smartphone. De app is zowel beschikbaar voor de gebruikers van een iPhone als Android-toestel. Voor nieuwe lezers is er een kennismakingsaanbod.

De Standaard startte een klein jaar geleden met een digitale avondeditie, die elke werkdag om 17 uur verschijnt.  Bij de lancering keek De Standaard vooral naar de tablets: die drager paste het best bij hetgeen dS Avond wil zijn. 'dS Avond verschilt markant van de ochtendkrant, hanteert een andere toon, speelt korter op de bal, is wat dwarser. Maar tegelijk biedt dS Avond de lezers overzicht en achtergrond', zegt Karel Verhoeven, hoofdredacteur van De Standaard.  De tablets boden grafisch de beste mogelijkheden om de publicatie creatief vorm te geven. Voor lezers die niet over een tablet beschikken wordt dS Avond sinds de start ook op de website aangeboden.

 'Maar eenmaal de publicatie er was, beseften we al snel dat dit ook het soort nieuws is dat mensen graag op hun smartphone lezen. En bij testen bleek dat we dit nieuws grafisch ook erg aantrekkelijk op kleinere schermen konden weergeven', aldus Verhoeven. De nieuwste versie van de app is daarom nu ook geoptimaliseerd voor gebruik op smartphones, zowel iPhone als toestellen die draaien op Android.

Inhoudelijk is dS Avond op smartphone identiek aan deze op tablet. Maar de grafische weergave kan verschillen. Op tablet zal er grafisch altijd iets meer mogelijk zijn. Maar de informatie is precies dezelfde. Ook het woordraadsel vinden de lezers  van dS Avond op hun smartphone terug..

dS Avond maakt deel uit van het digitale pakket voor abonnees van De Standaard. Nieuwe lezers kunnen tot eind maart intekenen op een gratis kennismakingsabonnement.

'Met deze lancering speelt De Standaard ook in op het stijgend belang van smartphones als dragers van nieuwsmedia', zegt Johan Mortelmans, digitaal manager van De Standaard. Ook de digitale editie van de ochtendkrant is al op smartphone beschikbaar. En er zijn de mobiele versie en apps van de nieuwssite. Ruim een vijfde van de lezers van standaard.be raadpleegt de site vandaag vanop een smartphone.