De correctionele rechtbank van Doornik heeft zes leden van een netwerk drugsdealers veroordeeld tot celstraffen van drie tot elf jaar.

Kopstuk 'Karim', een Nederlander uit Rotterdam, kreeg de zwaarste straf. Het netwerk had heroïne en cocaïne verkocht op het grondgebied van het gerechtelijk arrondissement van Doornik tussen 1 maart 2010 en 7 september 2013. De rechtbank nam een bedrag van 3.977.900 euro in beslag.

Een call-center in Nederland kreeg bestellingen van voornamelijk Franse klanten en stuurde leveranciers naar Doornik en Moeskroen, vooral op parkings van supermarkten of rustplaatsen langs snelwegen. De gebruikte voertuigen waren gehuurd. Het ging om verschillende modellen om zo opsporing te bemoeilijken.

Het kopstuk van de organisatie was snel geïdentificeerd. Het gaat om Ali Driss A. ('Karim'), die voor de rechtbanken van Antwerpen en Gent al voor soortgelijke feiten twee celstraffen van drie jaar opliep. Hij organiseerde zijn handel vanuit zijn woning in Rotterdam.

Zijn kompaan Fouad B. kreeg 10 jaar cel. Ook hij had eerder al drie jaar cel gekregen in Gent. De andere beklaagden werden veroordeeld tot celstraffen van drie, zes, zeven en acht jaar.