Gianni Meersman zwaarder gehavend dan gedacht
Foto: Photo News
Na zijn zware val in de tweede rit van Parijs-Nice maandag verliet Gianni Meersman (Omega Pharma-Quickstep) vanmorgen de wedstrijd. Hij keerde meteen terug naar België om zich te laten onderzoeken in het Heilig-Hartziekenhuis van Roeselare-Menen. Onderzoek wees uit dat hij zwaarder gehavend was dan oorspronkelijk gedacht.

Meersman viel vlak voor de laatste tien kilometer maar sprong weer op de fiets om met een rotvaart nog naar het peloton te snellen en de rit uit te rijden. Onderzoek bracht nu breuken aan het licht in de 9de, 10de, 11de en 12de rechterrib. Een CT Scan bracht bovendien drie gebroken schakels in de ruggenwervel aan het licht en zes gebarsten schakels. Het voorjaar lijkt voorbij.

‘De blessure is gelukkig niet ernstig’, liet een optimistische Meersman zelf weten. ‘Ik ben alweer thuis maar zal uiteraard een rustperiode moeten inlassen. Binnen enkele weken volgt een nieuwe controle. Spijtig, want mijn conditie was erg goed. Het was wellicht de zwaarste crash uit mijn carrière en het kwam op een slecht moment in het seizoen, maar dat is het leven. Het enige wat ik kan doen is rusten, zo snel mogelijk herstellen en tijd doorbrengen met mijn familie. Van zodra ik kan zal ik opnieuw de training hervatten, gemotiveerder dan ooit.’