Op de Leuvense strafrechtbank is voor een 20-jarige man uit Veltem-Beisem (Herent) een maatschappelijk onderzoek uitgesproken. De beklaagde wordt beschuldigd van de verkrachting van een jonge vrouw in december 2012. Tussen december 2012 en januari 2013 zou hij nog elf schoolmeisjes met geweld hebben aangerand in Leuven.

Sinds begin december 2012 liepen er bij de politie verschillende klachten binnen van scholieren die op weg naar school ongepast waren aangeraakt door een jongeman. De dader was meestal actief rond het begin en einde van de schooldag. De man sloeg tien keer toe in de omgeving van het Damiaanplein.

Blanco strafblad

Aan de hand van de beschrijving door de slachtoffers en van camerabeelden kon de politie de beklaagde identificeren. Hij bekende de feiten en verscheen voor de onderzoeksrechter. Hij bleek een blanco strafblad te hebben, maar verscheen al voor de jeugdrechter. Het openbaar ministerie vroeg eerder twee jaar cel, waarvan een deel met uitstel, op voorwaarde dat hij therapie volgt voor zijn probleem.

‘Beklaagde is nog jong. Zowel bij zijn verhoor op de zitting als tijdens het gerechtelijk onderzoek kon hij zijn drijfveren niet verklaren’, aldus de rechter.

De zaak gaat voort op 10 juni.