Euvrard moet slechts één match brommen
Yannick Euvrard (links) Foto: VDB

De Geschillencommissie van de KBVB heeft de schorsing en boete van Yannick Euvrard, speler van tweedeklasser Roeselare, dinsdag gehalveerd. Hij moet nog een match aan de kant blijven en 200 euro ophoesten.

‘In minuut 41 van de wedstrijd Roeselare-Hoogstraten (gespeeld op 8/3, eindstand 0-1, red.) beging Euvrard een buitenproportionele tackle met excessief geweld op zijn tegenstrever’, zei de procureur van het Bondsparket dinsdagmiddag voor de Geschillencommissie. ‘Wij vorderen dan ook een straf van twee speeldagen schorsing. Dit lijkt ons zeker niet overdreven.’

Euvrard zelf vond een schorsing van twee speeldagen wel te zwaar. ‘Zeker omdat ik toch al heel wat wedstrijden op mijn teller heb staan, en dit nog maar de eerste rechtstreekse rode kaart van mijn carrière is.’ De Geschillencommissie besloot gehoor te geven aan de speler en ging aan het einde van de zitting over tot het uitspreken van een lichtere strafmaat: twee speeldagen, waarvan één met uitstel, en geldboete van 200 euro.

Voor de broer van STVV-speler Vincent Euvrard betekent het dat Roeselare niet op hem zal kunnen rekenen voor de wedstrijd tegen White Star Brussel (uit op 16/3).