In tegenstelling tot wat de Marokkaanse krant Risalat al Uma dinsdag meldde, is Hassan B., het vermoedelijke brein achter een spectaculaire overval op een geldtransport in de Marokkaanse stad Tanger op 24 februari, nog niet gearresteerd in België. Dat melden Belgische gerechtelijke bronnen. Het is evenmin duidelijk of de Marokkaanse overheden al een internationaal aanhoudingsbevel hebben uitgevaardigd tegen de man.

Dinsdag meldde de Marokkaanse krant Risalat al Uma dat de Marokkaanse autoriteiten via Interpol een internationaal aanhoudingsbevel tegen Hassan B. hadden uitgevaardigd en dat de man op 9 maart in België gearresteerd was. Maar die informatie blijkt niet te kloppen, melden Belgische gerechtelijke bronnen. De man loopt naar verluidt nog gewoon vrij rond in Tanger.

Bij de overval op het geldtransport, die volgens de Marokkaanse pers verliep als in een Hollywoodfilm, kwam een veiligheidsagent om het leven en raakte een tweede gewond. De overvallers maakten 7,5 miljoen dirham (ongeveer 700.000 euro) buit, maar konden snel gevat worden. Het onderzoek van de Marokkaanse politie zou vervolgens geleid hebben naar Hassan B., het vermoedelijke brein achter de operatie. B. is een Marokkaan die in België woont. In 2002 werd hij al eens veroordeeld tot tien jaar cel voor het overvallen van een bank.