Brusselse CD&V-kandidaten zijn de jongste

CD&V Brussel heeft bij de komende verkiezingen de jongste lijsten. Bijna de helft van alle Brusselse CD&V-kandidaten is tussen 18 en 35 jaar. De kandidaten werden vandaaf voorgesteld door JONGCD&V Brussel 19, die met de slogan ‘Pit voor Brussel’ campagne zal voeren.

De christendemocraten gaan voor vernieuwing, ook wat de kandidaten voor de komende verkiezingen betreft. Bijna de helft van alle Brusselse CD&V-kandidaten is tussen 18 en 35 jaar. Inzetten op jongeren is een bewuste keuze en strategie: ‘De jongeren zijn de kracht van Brussel’, zegt Joris Poschet, voorzitter van JONGCD&V Brussel 19. Poschet is eerste opvolger op de Brusselse lijst voor het Vlaams parlement. ‘Het zijn zij die de stad morgen mee zullen vormgeven en ontwikkelen.’

Op de lijsten staan veel nieuwe gezichten, maar ook enkele die al hebben deelgenomen aan bijvoorbeeld de gemeenteraadsverkiezingen. De 31-jarige Benjamin Dalle, kabinetschef van staatssecretaris Verherstraeten, trekt de lijst voor de Kamer. Op die lijst is de gemiddelde leeftijd 29 jaar.

‘Het was van meet af aan de bedoeling om met een groep straffe jongeren de lijsten te gaan bezetten’, zegt hij. ‘De lijst voor de Kamer is de jongste sinds de invoering van het stemrecht. Misschien hebben we zelfs een wereldrecord.’

De komende weken voeren de JONGCD&V’ers campagne met de slogan ‘Pit voor Brussel’, waarbij ze op verschillende plekken in dialoog zullen gaan met de Brusselaars. De belangrijkste thema’s voor de christendemocraten zijn onderwijs, tewerkstelling en wonen.