De lokale politie van de Druivenstreek (Overijse/Hoeilaart) waarschuwt voor Ierse aannemers die aanbieden om dak- of andere verbouwingswerken uit te voeren en na het betalen van een voorschot met de noorderzon verdwijnen. In Overijse zijn afgelopen zaterdag drie arbeiders opgepakt die voor een dergelijke aannemer werkten.

Een inwoner van de Vronenberglaan in Overijse kreeg bezoek van een Engelstalige man die zich verplaatste met een wagen met Ierse nummerplaat. De man wees op de verouderde staat van het dak van de woning en stelde voor om het te vernieuwen. Daarvoor vroeg hij eerst een voorschot van duizenden euro’s. Toen dat te veel bleek, ging hij akkoord met een lagere som.

Nog dezelfde dag kwamen twee Roemeense en een Poolse arbeider ter plaatse en werden de werken aangevat. ‘s Anderendaags kreeg de Overijsenaar opnieuw bezoek van de zaakvoerder die voorstelde om een grote som over te schrijven naar een firma in Nederland. De man vond het hele zaakje verdacht en verwittigde de politie.

De drie arbeiders werden opgepakt en bekenden dat ze werkten voor een oplichtersbende uit Ierland. Ze werden ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

Het is niet de eerste keer dat dergelijke, voornamelijk Ierse oplichters opduiken. Meestal beginnen ze wel aan de beloofde werken maar vragen dan extra geld om extra materiaal te kopen. Daarna verdwijnen ze met dat geld en laten ze hun slachtoffers achter met onafgewerkte daken of opritten.