De Brusselse lokale politie heeft zondag een 23-jarige man opgepakt die op grote schaal dvd’s kopieerde en verkocht. In zijn woning werden duizenden gekopieerde schijfjes gevonden en twee dvd-schrijvers. De twintiger, die illegaal in België verbleef, is ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Een patrouille ontdekte het dvd-lab per toeval in de Frédéric Bassestraat. Agenten zagen er een man die met een leeg boodschappenwagentje over straat liep. Hij belde aan bij een woning, werd binnengelaten en stapte even later met een vol wagentje weer buiten.

Toen de agenten hem controleerden, troffen ze in het wagentje tientallen gekopieerde dvd’s aan. De man verklaarde onmiddellijk dat hij die had gekocht van de bewoner van het huis.

De agenten doorzochten daarop de woning en troffen er duizenden gekopieerde dvd’s aan. De dvd’s waren gesorteerd volgens filmgenres en titels. In de woning stonden ook twee dvd-schrijvers. De bewoner, de 23-jarige B.M. werd opgepakt en ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.