De correctionele rechtbank van Brugge heeft een supporter van Club Brugge opschorting van straf gegeven voor zijn gedrag na de wedstrijd Club Brugge-Anderlecht. Kristof C. uit Torhout wilde met 40 andere hooligans de supportersbussen van Anderlecht aanvallen. Drie agenten kregen rake klappen.

Op 24 februari 2013 eindigde de voetbaltopper tussen Club Brugge en Anderlecht op 2-2. Een harde kern van Club Brugge-supporters trok na de match naar een rotonde vlakbij de oprit van de E40 in Jabbeke. Daar wilden ze de supportersbussen van hun rivaal aanvallen. Mogelijk voelden ze zich uitgedaagd door een spandoek dat de Anderlechtfans tijdens de wedstrijd hadden ontrold.

De politie kon een vechtpartij voorkomen en wist tien verdachten op te pakken. Kristof C. liet zich echter niet zonder slag of stoot inrekenen. Drie agenten waren enkele dagen arbeidsongeschikt. Het openbaar ministerie vorderde daarom een werkstraf van 150 uur en twee jaar stadionverbod.

‘Wilde enkel naar vechtpartij kijken’

Kristof C. beweert dat hij eigenlijk niets te maken heeft met hooliganisme, maar dat hij enkel naar de vechtpartij wilde kijken. Advocaat Hugo Dekeyzer merkte op dat zijn cliënt na de feiten al twee weken in de gevangenis zat. De KI legde hem bij zijn vrijlating voorwaarden op waardoor hij sindsdien niet meer naar het voetbal kon gaan kijken.

De rechter oordeelde dat Kristof C. schuldig is, maar besliste om hem geen straf op te leggen. Door die beslissing mag de Clubsupporter zondag al opnieuw naar het Jan Breydelstadion voor de derby tegen buur Cercle.