Sommelier Hertog Jan veroordeeld voor 'straatrace'
Sterrenchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens (r.). Foto: mvn

De Brugse politierechter heeft Joachim Boudens (33), mede-eigenaar van driesterrenrestaurant Hertog Jan, een rijverbod van 15 dagen en een geldboete van 450 euro opgelegd. De sommelier werd in Oostende geflitst. Volgens de politie was hij aan het racen tegen een quad. Boudens ontkent dat.

Boudens werd op 21 april 2013 geflitst bij een bemande snelheidscontrole. Hij reed 99 kilometer per uur langs de Eduard Moreauxlaan in Oostende, terwijl de toegelaten snelheid er slechts 70 is.

Ook Jimmy V. werd op zijn quad geflitst aan dezelfde snelheid. Volgens de politie waren de twee duidelijk tegen elkaar aan het racen. Beide beklaagden ontkennen dat echter en beweren dat ze elkaar helemaal niet kennen.

Een jaar geleden kwamen Boudens en zijn restaurant op een veel positievere manier in het nieuws. Toen raakte bekend dat ze voor 25.000 euro zullen delen in de kosten van wegenwerken vlakbij hun nieuwe restaurant in Zedelgem. Een kruispunt met een gevaarlijke bocht moet er opnieuw aangelegd worden. De nieuwe Hertog Jan opent in principe dit najaar. De wegenwerken zijn pas later gepland.