49ste ‘Koers van de twee zeeën’ gaat woensdag van start
Opvallend beeld uit de Tirreno Adriatico van vorig seizoen: de beklimming van de Sant’Elpidio Foto: IMAGEGLOBE

Woensdag gaat in het Italiaanse Donoratico met een ploegentijdrit over 16,9 kilometer de 49ste editie van de Italiaanse etappewedstrijd Tirreno-Adriatico van start.

Nieuws, LIVE, kaarten en parcours op Sportwereld.be

Daarna volgen er enkele vlakke ritten waarin de sprinters kunnen uithalen. In het weekend staan er twee ritten met aankomst bergop voor de klimmers op het programma. Vooral de rit met daarin de Muro di Guardigrele is met stijgingspercentages die schommelen tussen de achttien en de achtentwintig procent al weken het gespreksonderwerp in het peloton.

De Belgische WorldTour-formatie Omega Pharma-Quick Step verschijnt met een ijzersterk blok aan de start. In de ploegentijdrit starten ze als wereldkampioenen en voor de afsluitende tijdrit hebben ze Tony Martin in de regenboogtrui. In de vlakke ritten mag Mark Cavendish het opnemen tegen onder meer Marcel Kittel, Andre Greipel en Arnaud Démare. Voor de bergritten en dus ook voor het eindklassement kunnen Michal Kwiatkowski en Rigoberto Uran in de clinch gaan met onder meer Alberto Contador, Roman Kreuziger, Nairo Quintana en Igor Anton, Bradley Wiggins en Richie Porte. In het indrukwekkende deelnemersveld valt het trouwens amper op dat Vincenzo Nibali (Parijs-Nice) en Chris Froome (gekwetst), de nummers een en twee van vorig jaar, niet van de partij zijn.