‘N-VA is grootste oorzaak van economische achteruitgang in België’
Foto: Photo News

‘N-VA is de grootste oorzaak van de economische achteruitgang in België.’ Dat zegt zakenman Roland Duchâtelet in een interview met het weekblad Humo.

In het interview vertelt Duchâtelet uitgebreid over zijn visie op ondernemen en de economische uitdagingen waar ons land voorstaat. Duchâtelet zwaait, net als de N-VA ook uitgebreid de lof van het recente Duitse wirtschaftswunder, maar voelt zich niet ideologisch verwant met de N-VA.

‘De N-VA is de grootste oorzaak van de economische achteruitgang in ons land,’ aldus de bedrijfsleider in het weekblad Humo. Volgens Duchâtelet hebben heel wat liberale ondernemers bij de vorige federale verkiezingen op de N-VA gestemd omdat die partij zichzelf voordeed als betere liberalen dan de Open VLD. Omdat De Wever toen aan de kant ging staan, is er volgens Duchâtelet een regeerakkoord gekomen dat veel minder liberaal was dan het had kunnen zijn als als die liberalen op Open VLD hadden gestemd.

Volgens de zakenman zal De Wever ook bij de volgende regeerverklaringen de splitsing van het land op tafel gooien. ‘Ik garandeer u: Bart De Wever stapt nooit van zijn leven in een regering. Enfin: hij zit wel in de Vlaamse regering. Maar uitgerekend daar zijn de meest disfunctionele staatsstructuren te vinden.’

Waarna Duchâtelet het rapport van de Vlaamse regering maakt: ‘Onderwijs: gebuisd. De Vlaamse gezondheidszorg: gebuisd. Cultuur: dik gebuisd. Last but not least: het sportbeleid. Een ca-ta-strofe.’