De Belgische butlerschool start in juni met een opleiding voor nanny’s. De opleiding wordt in het Engels gegeven en duurt twee weken, de kostprijs bedraagt 1.950 euro. Enkel kandidaten die ouder zijn dan 21 jaar en een verleden hebben in de zorgsector komen ervoor in aanmerking.

‘De vraag naar goed getrainde nanny’s is groot in binnen- en buitenland’, zegt Vincent Vermeulen, directeur van de School for Butlers and Hospitality. ‘We krijgen heel wat aanvragen voor opvang van kinderen bij gezinnen zodat dit een logische volgende stap was voor onze school.’

Voor etiquette en huishoudelijke taken zal de butlerschool zelf in staan, voor alles wat met verzorging van het kind te maken heeft, werkt de school samen met experts.

‘Alle onderwerpen zoals gezinsverhoudingen, veiligheid rond het kind en het werken met pasgeboren baby’s zijn zaken die door Myrte Van Gurp en haar team worden aangeleerd aan de studenten. Zij verdiende haar sporen bij koninklijke families en kent de zorgsector door en door’, aldus Vermeulen.

‘Noteer wel dat de lat hoog ligt, net als bij de butleropleiding’, voegt Vermeulen nog toe. ‘De intensieve opleiding omvat een combinatie van houding, attitude, professionele taal en discipline.”