Wat als... onbekende mensen naar de Oscars gaan?
Laura Simpson en Jennifer Lawrence

Vriendjes zijn met wereldsterren, dat heeft zijn voordelen. Laura Simpson mocht haar vriendin Jennifer Lawrence vergezellen naar de Oscars en schreef nadien neer hoe ‘de gewone sterveling’ zo’n glamoureuze Oscarnacht beleeft.

Simpson stond even in het middelpunt van de belangstelling toen Lawrence struikelde op de rode loper en in het neervallen naar de rug van haar vriendin grabbelde. ‘Er gingen tientallen flitsen af rondom me, maar niemand die vroeg of ik oké was, want als je niet bekend bent, dan ben je onzichtbaar op de Oscars’, zo vat Simpson de avond samen.

‘Het enige moment dat iemand iets tegen je zegt, is wanneer je in de weg staat voor een foto’, en daar kon zelfs haar Diorjurk (want oh ja, niet alleen Jennifer Lawrence mocht schitteren in een creatie van Raf Simons, haar date kreeg eenzelfde behandeling) niets aan veranderen.

Het podium niet kunnen zien vanop haar plaats in de zaal, pizza eten in de greenroom, complimentjes krijgen van bekende actrices én glamourkoppel Angelina Jolie en Brad (‘hij rook onweerstaanbaar’) Pitt ontmoeten: genoeg belevenissen op zo’n Oscarnacht om neer te pennen in een verslagje dat u hier helemaal kunt lezen.