Brusselse werknemers krijgen 3.600 euro van Audi-winst
Audi. Foto: Belga

De werknemers van Audi Brussels krijgen dit jaar een bonus van gemiddeld ongeveer 3.600 euro, hun Duitse collega's ontvangen gemiddeld 6.900 euro. Dat heeft de directie bevestigd. Verder raakte bekend dat Gerhard Schneider waarschijnlijk stopt als directeur van de Brusselse fabriek.

Naar jaarlijkse gewoonte laat Audi zijn werknemers opnieuw delen in de winst die het voorbije jaar gemaakt werd. De Duitse werknemers krijgen daardoor bonussen van gemiddeld 6.900 euro. De operationele winst van Audi lag in 2013 iets lager dan in 2012, toen de werknemers nog gemiddeld 8.030 euro kregen.

Ook bij Audi Brussels delen de werknemers in de winst. Gemiddeld krijgen ze daar een bonus van 3.600 euro. Vorig jaar werden ze nog bedacht met een gemiddeld extraatje van 4.030 euro, of zo’n twee maanden nettoloon.

Een vergelijking tussen de bonussen van de Duitse en Belgische werkgevers is moeilijk te maken, aangezien de loon- en belastingsituaties in beide landen verschillen en er andere berekeningswijzen worden gehanteerd.

Directeur vertrekt

De Duitse directeur van Audi Brussels, Gerhard Schneider, heeft vandaag bekendgemaakt dat hij waarschijnlijk vervangen wordt aan de top van het bedrijf. Volgens Schneider is het bij Audi de gewoonte om na een termijn van drie jaar een nieuwe functie op te nemen. 'Ik keer mogelijk terug naar Ingolstadt (hoofdzetel van Audi, red.) maar zou er ook geen probleem mee hebben om in het buitenland te blijven. Ik was heel erg graag in België.'

Volgens Schneider is het een goed moment voor Audi Brussels om van directeur te veranderen. 'Nu de A1 prima loopt, is het een goed moment. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat Audi Brussels blijft bestaan. De fabriek scoort bij de beste van de Volkswagen-groep inzake kwaliteit. Bovendien loopt ze erg zelfstandig en is er vanuit de directie van de groep geen ondersteuning nodig.'