Benelux Barshow op VENUEZ14 pakt uit met grote namen
Ian Burrel Foto: rr
Elke horecaondernemer die op de hoogte wil blijven van de nieuwste trends of zich graag laat inspireren door de wereldmeesters in hun vakgebied, rept zich op 17 en 18 maart naar de Parkloods van Park Spoor Noord te Antwerpen voor de Benelux Barshow.

We kunnen gerust uit eigen ervaring spreken als we zeggen dat de Benelux Barshow niet zo maar een doordeweekse beurs is. Naast de onvermijdelijke tientallen stands van nationale en internationale spirits is het ook een event waar inspiratie gedeeld wordt.  

Niet minder dan acht internationale wereldtop bartenders komen er in aparte lezingen hun ervaringen, inspiraties en tips delen. Daarnaast zullen ook bekende merken als Cointreau, Oxley Gin, Saint Germain, Bols, onze eigen Biercée Gin, London N°1 en de u waarschijnlijk niet onbekende Hendrick’s Gin een korte uiteenzetting geven over hun product met bijhorende mini-tasting.

De Benelux Barshow wordt dit jaar gepresenteerd door de flamboyante familie Van Ongevalle. Dochter Hanna en vader Jan (The Pharmacy, Knokke) en zoon Ran (Baar, Gent) verwelkomen er de acht onbetwiste toppers in hun vak. Ze worden hiervoor bijgestaan door Dieter Van Roy (Martini Bar, Antwerpen).

>> Het programma op maandag 17 maart:

Jeroen Van Hecke (L’Apereau, Blankenberge) en theesommelier Ann Vansteenkiste (zie foto) leggen u uit wat thee eigenlijk is en vooral hoe u het kan gebruiken in cocktails en andere toepassingen.

Dries Botty (ook al van L’Apereau) en Patrick Pistolesi (Barnum Café, Rome) geven tips over gastvrijheid. Al dan niet het belangrijkste gegeven uit de horeca sector dat soms wel eens vergeten durft te worden.

De vrolijke Tiki-maniak Daniele Dalla Pola (NU Lounge, Bologna) komt met een heuse surprise act, hopelijk zijn alle veiligheidsdiensten gewaarschuwd.

Na al dat geweld hebt u waarschijnlijk al nood aan een medicijntje? Geen nood, want de mensen van het Rotterdamse Dr. komen u op uw wenken bedienen. het wordt ten strengste aangeraden om alle voorschriften tot de letter op te volgen.

>> Het programma op dinsdag 18 maart:

Ian Burrel (Global Rum Ambassador), die we vorig jaar ook al meemaakten, komt terug en deze keer krijgen we een eersteklas cursus Tiki-cocktails en cultuur. Mr Burrel doet de term ‘Global’ in zijn titel eer aan, het is immers een van de weinige mensen die naar Antartica is geweest om zijn rumkennis te verspreiden. We merken trouwens in ons eigen België een heuse Tiki revival op met binnenkort niet minder dan twee Tiki bars (Appleton Tiki Bar, Antwerpen en The Drifter, Gent).

Stephan Pennack (The Zetter Townhouse, London) komt in een inspiratie-sessie het concept van de cocktail-woonkamer uit de doeken doen. The Zetter Townhouse is een legendarische bar in London die u nij gelegenheid zeker eens moet bezoeken.

Max La Rocca - een wereldnaam uit Italië - komt ons uitleggen hoe we bij de vijfitg beste bars ter wereld kunnen behoren in 365 dagen. La Rocca is een rots in de branding voor de globale cocktailscene en heeft een zeer interessante blog, genaamd: Listen to the ice.

Twee Europese topbars mogen de show afsluiten, namelijk het Gentse Jigger’s en het Amsterdamse HPS (Hiding in Plain Sight, zie foto) komen er hun eigen barconcept uitleggen. De headbartenders leggen uit hoe ze als jonge ondernemer een persoonlijk barconcept hebben uitgedacht, die qua eigenheid niet conflictueert met de rentabiliteit van hun onderneming. De twee blinken uit als cocktailbars door hun persoonlijke karakter, het grote belang dat ze hechten aan de sfeer (interieur, muziek, deurbeleid), het ambacht van bartending via eigen infusies en siropen, en de inspiratie die ze hun gasten bezorgen.

School of Spirits en Talks & Trends:

Verder kan u tijdens deze zwaar geïnfuseerde tweedaagse ook alles te weten komen over gin, vodka, champagne, rum en vermout tijdens de School of Spirits. Of u kan genieten van debatten en discussies over de laatste nieuwtjes en trends in het vak.

Het volledige programma kunt u terugvinden op de website van de Benelux Barshow. Het event vindt plaats op maandag 17 maart (van 13.00 tot 21.00 uur met aansluitend after party in het Ramada Plaza Hotel) en dinsdag 18 maart van 13.00 tot 19.00 uur, Parkloods, Park Spoor Noord, 2060 Antwerpen.

Laat u verantwoord inspireren en drink af en toe ook wat water.