Lenteweer vanaf weekend opnieuw in de koelkast
Foto: EPA

Dinsdag kondigt zich aan als een zonnige en droge dag. Temperaturen variëren van 11 graden aan de kust tot 15 graden in het binnenland en zelfs 17 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen.

Dinsdagavond en -nacht blijft het helder, behalve in het noordwestelijke deel van het land waar er zich opnieuw een lage bewolking vormt. In de Kempen en de Ardennen kan het ‘s nachts vriezen. Elders blijft het 4 graden. Ook woensdag belooft het een zonnige dag te worden. Tegen het einde van de week neemt de temperatuur af.

Dinsdag blijft het aan de kust en in het noordwesten van het land wel tijdelijk zwaarbewolkt alvorens de zon er doorbreekt. Er waait een matige, en aan zee een vrij krachtige noordoostenwind.

Woensdag wordt er een vervolg gebreid aan het lenteweer van dinsdag, al hangt er eerst een lage bewolking of mist boven het noordwestelijke deel van België, maar later belooft het daar ook zonnig te worden. Maxima liggen tussen 14 en 18 graden.

Tijdens het tweede deel van deze week neemt de bewolking toe. Donderdag halen we nog 16 graden, maar vanaf zaterdag zakt de temperatuur tot 10 graden en is er kans op buien. Vanaf maandag krijgen we te maken met licht wisselvallig weer, met temperaturen die normaal zijn voor de tijd van het jaar.