De legalisering van cannabis heeft de Amerikaanse staat Colorado in een maand tijd 2 miljoen dollar opgebracht. Sinds januari mag cannabis er commercieel verkocht worden.

Sinds 1 januari mogen burgers ouder dan 21 jaar legaal cannabis kopen en consumeren in Colorado. Activisten hadden maandenlang voor de legalisering geijverd.

De omzet van de wietverkoop in januari kwam uit op meer dan 14 miljoen dollar (10,1 miljoen euro). Bovenop de 2 miljoen dollar inkomsten uit de vrije verkoop, leverde de verkoop van cannabis voor medicinaal gebruik in de eerste maand van het jaar 1,4 miljoen dollar op. In totaal bracht de cannabisverkoop dus 3,4 miljoen dollar op voor de staat.

Colorado ging voor het eerste halfjaar uit van een gemiddelde maandelijkse omzet van 31,7 miljoen dollar. Vele van de 163 verkooppunten openden wel later de deuren omdat ze niet op tijd de nodige vergunningen verkregen.

Volgens het plan van gouverneur John Hickenlooper is het geld bestemd voor preventieve jeugdzorg, behandelingen tegen verslaving en volksgezondheid.

Colorado werd de eerste staat in de VS die marihuana volledig legaliseerde, Washington introduceert de commerciële verkoop later dit jaar. In een twintigtal VS-staten is cannabis legaal voor medische doeleinden.