Noël Slangen duwt Vlaamse Open Vld-lijst in Limburg
Foto: Jimmy Kets

Voormalig communicatieadviseur Noël Slangen zal op 25 mei de Limburgse lijst van Open Vld voor het Vlaams Parlement duwen. Dat schrijft Het Belang van Limburg dinsdag.

Voor deze “heel belangrijke verkiezingen” wil Slangen zich engageren voor de Vlaamse liberalen. “Omdat het tegelijk verkiezingen zijn voor drie parlementen. Omdat het allemaal legislatuurparlementen zullen zijn en het belangrijk is dat de partij nú een goed resultaat neerzet om het verschil te kunnen maken. De inzet is groot. Nog nooit waren de ideologische tegenstellingen zo duidelijk. Dat is een goede zaak, de kiezer kan nu scherpere keuzes maken over hoe het verder moet na 25 mei.”

Zijn persoonlijk resultaat is ondergeschikt aan dat van de partij, klinkt het. Als lijstduwer zal hij op eigen kracht verkozen moeten worden. Indien hij in het parlement wordt gestemd, zal hij ook zetelen. Al is dat niet evident. Open Vld mikt op minstens twee Vlaamse zetels en twee Kamerzitjes in zijn provincie, aldus Slangen.

De nationale Open Vld-campagne is uitbesteed aan twee reclamebureau’s. Slangen zal de partijtop bijstaan met advies tijdens de campagne. “Ik doe dat als geëngageerde militant en kandidaat.”