Gianni Meersman stapt uit Parijs-Nice. De renner van Omega Pharma-Quick Step was gisteren betrokken in een valpartij en heeft last van zijn rug en pols. 'Het is gedaan voor mij, ik ga naar het ziekenhuis in België', meldde de renner op Twitter.

Nieuws, LIVE, kaarten en parcours op Sportwereld.be

Meersman werd in de eerste rit nog derde, maar gisteren ging het minder. Eerst kwam hij ten val waarna hij last kreeg van zijn rug. Na de rit kreeg hij ook nog een tijdstraf van 1 minuut en 10 seconden omdat hij ongeoorloofd dicht achter de ploegwagen aan en ook een baanaflossing kreeg van ploegmakker Terpstra. Voor zijn val reed Meersman virtueel in het geel.

'Naast de pols is ook de rug zwaar geraakt. Wij nemen geen enkel risico nemen en sturen hem daarom naar huis. De ploegdokter denkt dat de pols niet gebroken is maar wij willen zekerheid, vandaar die extra controle. Het is jammer dat wij Gianni verliezen maar hopelijk vallen de blessures mee en kan hij snel weer de competitie hervatten', aldus ploegleider Wilfried Peeters.

Deze ochtend nam Meersman samen met verzorger Kurt van Roosbroeck de TGV richting België. Na de middag wordt hij onderzocht in het ziekenhuis van Roeselare.

Ook Boeckmans start niet meer

Ook Kris Boeckmans (Omega Pharma-Quick Step) zal niet meer starten in Parijs Nice. Boeckmans liep zondag in de openingsetappe een lichte hersenschudding op toen hij door een andere renner werd aangereden. 'Kris had maandagochtend al last van hoofdpijn maar wou toch doorzetten. In de rit verslechterde zijn situatie alsmaar. Daarom ook dat hij achteraan het peloton aan het zwalpen was, niet echt een positie waar je hem verwacht', legt ploegleider Marc Wauters uit. 'Vanochtend had hij opnieuw last van het daglicht en het omgevingslawaai. Ook zijn hoofdpijn was erger geworden. Vandaar dat wij beslisten hem uit koers te nemen en huiswaarts te sturen voor verder onderzoek.'