Beslissing valt pas in laatste aflevering Wauters vs Waes
4-3 in het voordeel van Koen Wauters. Dat was de stand voor de negende aflevering van de populaire tv-reeks. En die stand stond ook na afloop op het bord. Koen Wauters raakte tijdens één van de proeven geblesseerd, waardoor de slotproef moest uitgesteld worden naar de volgende aflevering.

Vier-gezicht Evy Gruyaert had een speciale broek voor Wauters en Waes. Die broek moesten ze een hele week dragen om te ervaren hoe het voelde om in een rolstoel te zitten. Tijdens die 7 dagen moest het duo het ook tegen elkaar opnemen in vier proeven: rolstoeltennis, rolstoelrugby, protheseskiën en bikersmarathon.

Met de eerste drie proeven was telkens één punt te verdienen, maar de marathon was 3 punten waard. Het zou dus een razend spannende aflevering worden.

Rolstoeltennis

Koen en Tom spelen een partijtje rolstoeltennis. Het is een spannende strijd en de twee zijn aan elkaar gewaagd. Wie het eerst 7 punten scoort met een verschil van twee punten ten opzichte van de andere, wint dit spel.

Rolstoelrugby

Koen en Tom nemen het tegen elkaar op in een keihard rolstoelrugbyspel. Ze hebben elk een geweldig team rondom zich waarmee ze letterlijk voor de overwinning moet knokken.

Tips voor de slotproef

Triatleet Marc Herremans geeft Koen en Tom enkele tips naar aanleiding van de marathon die ze met hun rolstoel moeten rijden. Zowel Koen als Tom doen een testritje van 400 meter, slechts een fractie van de 42 km die ze moeten afleggen tijdens de marathon.

Protheseskieën

Tom heeft de smaak van het zitskiën goed te pakken. Koen wil natuurlijk dat hem dit ook snel lukt en vraagt zijn begeleider om hem los te laten. Hij neemt een vliegende start, maar komt zwaar ten val...

Door de blessure van Koen Wauters kon de slotproef niet doorgaan. Wauters en Waes spreken af om de bikersmarathon in de volgende aflevering te doen. Inzet: 2 punten voor de eindafrekening. Met een 4-3 stand op het bord blijft alles dus mogelijk.