Wat zijn de voordeligste energieleveranciers in maart?
Foto: Photo News
Welke energieleveranciers bieden de meest interessante voorwaarden aan in maart? Mijnenergie.be maakt de berekening, op basis van de gegevens voor deze maand.

Een prijssimulatie voor een gezin van 3 personen uit Leuven met een gemiddeld jaarlijks elektriciteitsverbruik van 1.901 kWu in normaal/dagtarief en 1.999 kWu in daluren/nachttarief geeft de volgende top 5 voor elektriciteit:

Essent Variabel Groen Vooraf (*): 713,13 €, 100% groen
Octa+ Energybox Vast - 3 jaar: 744,24 €, 100% groen
Octa+ Energybox Vast - 2 jaar: 744,63 €, 100% groen
Octa+ Energybox Vast - 1 jaar: 747,16 €, 100% groen
Electrabel FixOnline (Vast) (**): 749,96 €, 4% groen

 (*) Voor dit product is het voorafbetalen van een forfaitair voorschot van 780 € (incl. BTW) vereist en alle communicatie is enkel mogelijk via internet/e-mail
(**) Voor dit product is een betaling via domiciliëring verplicht en alle communicatie is enkel mogelijk via internet/e-mail

Een prijssimulatie voor aardgas voor hetzelfde gezin ( met een “gemiddeld” jaarlijks gasverbruik van 15.998 kWu) geeft de volgende TOP 5:

Electrabel FixOnline (Vast) (**): 927,93 €
Luminus Click Gas (Vast) (**): 929,18 €
Essent Aardgas Variabel Vooraf (Variabel) (*): 935,38 €
Octa+ Web Aardgas (Variabel) (**): 941,38 €
Antargaz Gas Variabel – 1 jaar: 952,18 €

 (*) Voor dit product is het voorafbetalen van een forfaitair voorschot van 1.140 € (incl. BTW) vereist en alle communicatie is enkel mogelijk via internet/e-mail
(**) Voor dit product is een betaling via domiciliëring verplicht en alle communicatie is enkel mogelijk via internet/e-mail


Opgelet: Het gaat hier over voorbeeldberekeningen voor de gemeente Leuven (postcode 3000) en het gemiddeld verbruik in die regio. De lopende promoties van de maand zijn hierbij niet meegerekend.Het totaalbedrag van uw energiefactuur is afhankelijk van de regio waar u woont en van uw verbruik.

Het totaalbedrag van uw energiefactuur is afhankelijk van de regio waar u woont en van uw verbruik. Om te zien wat het klassement is in uw eigen regio en voor uw eigen verbruik doet u best uw eigen gepersonaliseerde prijssimulatie.

Wat is voor u de meest voordelige leverancier? Bereken het met onze eenvoudige module

Voor het volledige overzicht van het elektriciteits- en aardgasaanbod alsook de promoties van de maand met details en voorwaarden kan u op de site van mijnenergie.be terecht. U kunt er zich ook registreren om elke maand op basis van uw eigen gegevens alle nieuwe prijzen van de energieleveranciers via e-mail te ontvangen.