Serie A. Mertens wint clash met Nainggolan
Foto: AP
Het duel tussen de nummer drie (Napoli) en de nummer twee (AS Roma) in de Serie A, is uitgedraaid op een overwinning voor de thuisploeg. Het Napoli van Dries Mertens versloeg het Roma van Radja Nainggolan met 1-0. Terwijl leider Juventus verder uitloopt op AS Roma, sluipt Napoli terug tot op drie punten van de Romeinen.

Een halve week na de oefeninterland tegen Ivoorkust stonden Rode Duivels Dries Mertens en Radja Nainggolan tegenover elkaar in Stadio San Paolo in Napels. Beide landgenoten stonden 90 minuten op het veld. Mertens was één van de gevaarlijkste spelers op het veld van de thuisploeg, Nainggolan kuiste héél wat verdedigend werk op bij de bezoekers.

De twee Italiaanse topploegen maakten er geen spetterende pot voetbal van. Pas in de 81ste minuut kon Napoli de Romeinse muur openbeuken. José Callejon kopte de 1-0 via de onderkant van de lat in doel. AS Roma slaagde er nadien niet meer in om een behoorlijk slotoffensief in elkaar te boksen.

Juventus wint andere topper

Juventus lijkt ondertussen op weg naar een nieuwe landstitel. De Oude Dame won vanmiddag de topper tegen Fiorentina - vierde in de stand - met het kleinste verschil: 1-0. Asamoah pegelde het enige doelpunt van de namiddag in kruising (bekijk hier de beelden).

Uitslagen

Udinese - Milan 1-0
Catania - Cagliari 1-1
Juventus - Fiorentina 1-0
SS Lazio - Atalanta 0-1
Sampdoria - Livorno 4-2
Chievo - Genoa 2-1
Inter - Torino 1-0
Parma - Hellas Verona 2-0
Bologna - Sassuolo 0-0
Napoli - AS Roma 1-0

Bekijk al het nieuws en de uitslagen op de Serie A-pagina van Sportwereld.be.