Marc Coucke: 'Beter een trainer zonder diploma, dan een diploma zonder trainer'
Marc Coucke (links) Foto: Rudy DECLERCK
Marc Coucke, sterke man bij KV Oostende, heeft met een ludieke gereageerd op de kritiek dat zijn coach Fred Vanderbiest niet over het vereiste diploma beschikt om de eersteklasser officieel te coachen.

'Geen leedvermaak met Anderlecht, maar toch is conclusie van deze speeldag: Beter een trainer zonder diploma, dan een diploma zonder trainer', tweette hij. Ook Ivan Leko, de trainer van OHL, beschikt niet over dat diploma. Zijn team klopte wel Anderlecht met 1-0. Een nederlaag die meer dan waarschijnlijk het ontslag van Van den Brom bij Anderlecht zal inluiden.

Kortrijk-trainer Hein Vanhaezebrouck sneerde afgelopen week nog naar Fred Vanderbiest in de aanloop naar de match tussen Oostende en Kortrijk (0-0). 'Ik oordeel niet als collega, maar van uit mijn rol in de BFC Pro (de belangenvereniging van en voor de professionele coaches in het Belgische voetbal, nvdr.) vind ik het niet kunnen. In België wordt veel gepraat en weinig gedaan. Er moet gestreefd worden om trainers aan te stellen met het vereiste diploma. In andere landen word je daarvoor geschrapt.’