Geen halve finale van de FA Cup voor Manchester City. De Engelse topclub liet zich in de kwartfinale verrassen door tweedeklasser Wigan Athletic. Het verloor in eigen huis met 1-2. Vorig jaar verloor City ook al de bekerfinale van Wigan.

Manchester CIty-trainer Manuel Pellegrini liet enkele internationals rusten tegen Wigan. Zo belandde aanvoerder Vincent Kompany 90 minuten op de bank. Dat bleek geen goed idee. Bekerhouder Wigan was naar het Etihad Stadium afgezakt met het plan om zijn huid duur te verkopen. Toen Martín Demichelis in de 26ste minuut een domme overtreding maakte in de zestien meter, kregen de bezoekers de unieke kans om op voorsprong te komen. Jordi Gómez faalde niet: 0-1. 

En de opdracht werd nog moelijker voor Manchester City toen James Perch er meteen na de pauze 0-2 van maakte. Pelligrini greep in en voerde een driedubbele wissel door. Dzeko, Milner en Sivla kwamen in de plaats van Navas, Negredo en Touré. En die wissel loonde. Man City duwde de bezoekers terug tegen het eigen doel. Nasri scoorde 20 minuten voor het einde de aansluitingstreffer. Het bleek het begin van een ware belegering van het Wigan-doel. Edin Dzeko kreeg enkele uitstekende kansen om de gelijkmaker binnen te koppen, maar het vizier van de Bosniër stond niet scherp. Wigan mag naar de halve finale en treft daar Arsenal.

Geen halve finale FA Cup voor club van Duchâtelet

Slecht nieuws voor Roland Duchâtelet. Zijn ploeg Charlton Athletic strandt in de kwartfinales van de FA Cup. Charlton, een tweedeklasser, werd verslagen door derdeklasser Sheffield United. Daar werd het 2-0. 

Bij Charlton stond geen enkele speler met een Standard-verleden in de basis. Ajdarevic (gehuurd) viel in na 65 minuten, Reza (gekocht) een paar minuten later. Geen van beide spelers kon nog iets forceren. Tweede keeper Thuram (gehuurd) bleef uiteraard op de bank. Ryan Flynn en John Brayford scoorden de goals in twee dolle minuten in de tweede helft. In de halve finale neemt Sheffield United het op tegen Hull City. 

Kwartfinales

Hull City - Sunderland 3-0 
Sheffield United (III) - Charlton Athletic (II) 2-0 
Arsenal - Everton 4-1 (zaterdag)
Manchester City v Wigan Athletic (II): 1-2

Halve finales

Arsenal - Wigan
Hull City - Sheffield United