Van Keirsbulck wint slotetappe in Driedaagse van West-Vlaanderen
Guillaume Van Keirsbulck Foto: VDB
Guillaume Van Keirsbulck heeft de slotetappe van de Driedaagse van West-Vlaanderen gewonnen. De talentvolle prof van Omega Pharma-Quickstep finishte solo voor een aanstormend peloton in Ichtegem. Van Keirsbulck grijpt wel net naast de eindzege in het algemeen klassement. Die is voor de Est Gert Joeäär, die vrijdag de proloog won. Op de erelijst volgt Joeaar Kristof Vandewalle op.

Nieuws, LIVE, kaarten en parcours op Sportwereld.be


Van bij de start lag het tempo bijzonder hoog waardoor het peloton al snel in verschillende waaiers brak. Tot zich na zowat 31 kilometer wedstrijd een kopgroep vormde met Jelle Wallays, Boris Vallee, Benoit Jarrier, Martin Köhler en Gediminas Bagdonas. De vijf leiders hadden ter hoogte van de Kemmelberg, de laatste helling van de dag op 100 kilometer van de finish, nog een voorsprong van 3:23 op de grote groep. Nog voor het aanvatten van de drie plaatselijke ronden van elk iets meer dan elf kilometer smolt alles weer samen.

Het sein dan voor de Brit Andrew Fenn om te gaan aanvallen. Hij nam twaalf renners op sleeptouw: James Vanlandschoot, Julian Alaphilippe, Klaas Lodewyck, Dylan van Baarle, Jonas Ahlstrand, Hugo Houle, Arnaud Gerard, Ignatas Konovalovas, Tim Vanspeybroeck en Sebastien Delfosse. In volle finale repte Guillaume Van Keisbulck zich naar de leiders en net voor dat die gegrepen zouden worden door het peloton, ging hij zelf zijn kans. Hij rondde zijn solo van vier kilometer netjes af, maar kwam drie seconden te kort om ook het eindklassement naar zijn hand te zetten.

Rituitslag

1. Guillaume Van Keirsbulck
2. Danilo Napolitano
3. Danny Van Poppel.


Bekijk hier de volledige rituitslag en het klassement.