Belgische kust beleeft topweekend
Foto: BELGA

Heel wat mensen genoten dit weekend van het mooie weer aan zee. Voorzitter Bart Boelens van HoReCa Middenkust is dan ook zeer tevreden.

Met temperaturen tot plaatselijk 20 graden was het zondag bijzonder aangenaam toeven aan de Belgische kust. Ook zaterdag en de dagen voordien lieten de weergoden de toeristen al niet in de steek. “Maar vooral dit weekend was een echte voltreffer”, zegt Boelens. “Sommige hotels waren volgeboekt. Anderen hadden een bezetting van 90 of 95 procent”.

Volgens Boelens is het lang geleden dat de kust zo vroeg op het jaar al een topweekend kent. “Vorig jaar lag er rond dit tijdstip een sneeuwtapijt. Nu beleven we het tegenovergestelde. We zijn erg blij met deze schitterende (voor)start van het seizoen”.

Bij Toerisme Oostende klinkt hetzelfde verhaal. “Het mooie weer was aangekondigd. Ook dat maakt een verschil. De toeristen konden kun trip perfect voorbereiden”, vertelt algemeen directeur Peter Craeymeersch. “Het is een zeer succesvolle krokusvakantie geweest. Aan onze balie voor toerisme hebben we de voorbije dagen 6.500 bezoekers geregistreerd en dat is 30 procent meer dan vorig jaar”.

Volgens het KMI blijft het ook de komende dagen zonnig aan zee.