Marina viert 500.000ste bezoeker in Antwerpen
Foto: BELGA

In Kinepolis Antwerpen is zondag de 500.000ste bezoeker gevierd van “Marina”, de film van Stijn Coninx over het leven van zanger Rocco Granata. “Marina” komt zo voorlopig op plaats 11 te staan in de lijst van de meest succesvolle Vlaamse films aller tijden op het vlak van bezoekersaantallen.

Rond de kaap van 500.000 bezoekers werd zondag in Kinepolis Antwerpen een feestelijk evenement georganiseerd, waar ook Rocco Granata zelf, regisseur Stijn Coninx, producent Peter Bouckaert en enkele van de acteurs uit de film op aanwezig waren. Uiteindelijk werd de 32-jarige Isabelle Coen uit Hamme als symbolische 500.000ste bezoeker uit het publiek geplukt. Zij kreeg onder meer een boeket bloemen en 8 bioscooptickets cadeau.

“We zijn ontzettend trots op deze film en zijn fier dat hij nu ook een stukje filmgeschiedenis schrijft met dit fantastisch resultaat”, aldus producent Bouckaert. “Het jeugdverhaal van Rocco Granata is een warm, inspirerend en hoopgevend verhaal dat door heel veel mensen is omarmd.”

“Marina” vertelt hoe Rocco Granata als jonge Italiaanse migrant in de jaren 50 in ons land terechtkwam en er zijn jeugdliefde Helena leerde kennen, die hem inspireerde tot het schrijven van zijn hit “Marina”. De hoofdrollen worden vertolkt door Matteo Simoni en Evelien Bosmans. Zij worden geflankeerd door onder meer Luigi Lo Cascio, Donatella Finocchiaro, Warre Borgmans en Chris Van den Durpel.