Palin: ‘Obama is de zwakste der zwakkelingen’
Foto: Photo News

De republikeinse Amerikaanse politica Sarah Palin meent te weten hoe de Amerikaanse president Barack Obama de ‘Russische agressie’ kan stoppen: met een atoombom.

‘The only thing that stops a bad guy with a nuke is a good guy with a nuke,’ aldus Palin tijdens een toespraak op de Conservative Political Action Conference (CPAC). Palin maakte in haar toespraak brandhout van het buitenlandse beleid van Obama en stelde dat Obama door een gebrek aan daadkracht om vrede te bereiken, slechte leiders heeft gemotiveerd om toe te slaan.

‘Terwijl Obama ons kernarsenaal wil afbouwen, staat hij toe dan anderen om dat van hen verder uit te bouwen,’ aldus nog Palin, vooraleer ze Obama het advies gaf om een atoomwapen in te zetten om Poetin een lesje te leren. Palin omschreef Obama verder als ‘de zwakste der zwakkelingen’ en keek ook vooruit naar het einde van zijn presidentschap: ‘Het einde van de vergissing is nakend.’

Palin voorspelde overigens al in 2008 dat Rusland Oekraïne zou binnenvallen. Tijdens de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen wees Palin, vicepresidentskandidate van de Republikeinen, op de onverschilligheid van senator Obama bij de Russische inval in Georgië. ‘Dat is het soort van reactie dat Poetin er alleen maar zal toe aanzetten om daarna Oekraïne aan te vallen’, aldus Palin toen.